lördag 14 januari 2012

Sköldpaddor

För ett tag sedan kollade jag runt lite för att se om jag kunde sy åt någon annan, helt ideellt. Fastnade då för en sida där man stickar, syr och/eller virkar till nyfödda på BB i Riga. Jag kan inte sticka så jättebra längre och virka knappt alls men sy däremot.. Det funkar. Har jättemycket mönster på babykläder och mängder av tyger så jag satte igång.

Projektet växte över alla bredder. Antalet mönster och tygstuvar steg mig över huvudet men jag kämpade på. Till slut var jag så äntligen klar.

Först ut var sköldpaddorna.

Tre av dom är stoppade med resterna från olika syprojekt men det övergav jag sedan. Mina händer gillade inte allt klippande till småttiga bitar så det blev vanlig fyllnadsvadd på slutet. Mönstret kommer från AoH, ett separat häfte om mjuka djur. Mönstret var enkelt att följa bortsett från att klura ut hur sköldpaddans huvud skulle sys. Så på en är huvudet en separat mönsterdel som sytts fast på kroppen och på tre är huvudet en del av kroppen direkt. Det blev snyggare med separat mönsterdel men den andra varianten var mer snabbsydd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar