tisdag 26 augusti 2014

Tyghögen växer

Någonstans måste jag nog sätta stopp. Inte låta tyghögen växa mer nu, snarare minska avsevärt. Tanken med att ha en korg med synliga tyger i vardagsrummet var att jag lätt skulle kunna ta ett tyg o sy av det snabbt o lätt. Det började bra men efter loppisfynd o traderaköp har högen växt o är nu alltför hög i jämförelse med takten jag syr. Alltså är det köpstopp? Mjae... Köpstopp är så radikalt och tråkigt. Föredrar att tänka att det finns alltid plats för speciella tyger men att det är bra att tänka efter en sväng till innan jag köper det.

fredag 22 augusti 2014

Tung dag

Begravning idag. Vad ska man säga annat än att det känns tungt. Väldigt skönt att solen skiner just idag..

fredag 15 augusti 2014

En dum klänning

Jag sliter med en klänning hemma. Den är köpt på en loppis och jag föll för den petrolblå färgen som jag tycker är så vacker. Den är från 70-talet och tyget är crimplene. Det är storlek 46 och jag tänkte att den här finns det potential att göra fin och användbar. Nu har jag sytt lååååååååånga insnitt bak och sytt in den lite i sidorna. Kommer att korta av den också rätt ordentligt men när jobbar med den så saknar jag mamma jättemycket. Mamma var så duktig på att sy om kläder. Hon visste precis hur man skulle göra och hur man skulle tänka och vad som var viktigt att ta hänsyn till. Jag vill inte ge upp om den här klänningen men jag saknar all hennes kunskap och erfarenhet. Varför ser den mest ut som en tub på mig? Borde jag ha kortare insnitt bak? Jag har ju provat men det blir ett veck som inte ser bra ut då? Ser den tung och oformlig ut eller är det bara något som jag tycker själv? Mamma, mamma, varför är du inte kvar i din krafts dagar?

Jag jobbar vidare med den och jag hoppas att jag kommer i mål så småningom - det skulle vara en seger liksom.

Ännu en klänning

Jag sydde ännu en klänning i mitt favoritmönster. Tyget kommer från ett påslakan för barn.Just nu saknas fickor men i övrigt är den fin o skön att ha på sig. Jag skippade förstärkningssömmarna fram o bak men det var nog dumt. De sömmarna ger nog mer styrsel till klänningen


onsdag 6 augusti 2014

Favvomönster

Jag har ett favoritmönster på en klänning i A-modell som jag älskar, både att sy o att bära. Klänningen är perfekt. Den har inga fickor men jag har sytt dit det för även om jag tycker att den är fiinast när den är helt slät framtill så underlättar det att kunna göra av pengar, mobil etc någonstans. Nu senast blev nog fickan lite väl stor så jag ska experimentera lite o se om jag kan hitta den perfekta storleken till denna perfekta klänning.




Den i orange är sydd av ett överkast i frotté. Den rosa är min gamla badrock från sent 70-tal o den röda är från början gardiner med ett fantastiskt blommönster på. Det blir fler.